Trollskåla klatrefelt ligger på Taen i Hadsel kommune ca 20 km fra Stokmarknes, og ca 10 km fra Melbu. I begge tilfeller følger man FV 881. Klatrefeltet Trollskåla, ligger nydelig til med panoramautsikt over storhavet og utsikt mot Bø i Vesterålen. Det er parkering på nedsida av veien, rett ned av klatrefeltet, og en kort anmarsj på knapt 5 minutter opp til feltet. Parkerer man 200 m nærmere Stokmarknes, er det sti til badestrand med toalett og søppelfasiliteter.

Det er sol på feltet hele dagen, men de hardeste rutene kommer i skyggen på ettermiddag/kvelden. Veggen tåler noe regn før rutene blir våte, enkelte ruter tørker raskt opp, mens noen riss stiller større krav. Det er verdt å merke seg at Trollskåla ligger slik til at både Stokmarknes, Melbu og Sortland kan ha nedbør mens klippen ligger lun og skjermet med ypperlige klatreforhold. Hovedtyngden av rutene ligger på grad 5+ til 6+. Det meste av klatringen skjer på vertikal vegg med gode grep, med innslag av lett overhengende ruter og små crimpere. Rutene har blandinger av klipp-inn-anker og ankere med ringer, de fleste rutene er rundt 12-15 meter høye.

Historikk
Klatrefeltet ble tatt i bruk så tidlig som på 80-tallet. Alle ankrene ble byttet ved rebolting i 2011. Det ble i den anledning også ført opp noen flere linjer. Sommeren 2021 ble alle boltene sjekket og maillons på de fleste toppanker byttet ut.

Spesielle hensyn
Det beiter dyr, sau og geit, i området rundt klippen – vær derfor nøye med å lukke grinden nede ved veien. I tillegg til Hadsel-øya er det også to fine treningsfelt for nybegynnere i Eidsfjorden. Det ene i Straumfjord og det andre ligger på Slottneset.