Sikring

For å ivareta sikkerheten ved innendørs tauklatring har NKF en sertifiseringsordning for sikrere. Brattkort og topptaukort gis til de som har gjennomført en ferdighetsprøve med en klatre-instruktør. Vi har instruktører som kan gjennomføre brattkortprøver og topptaukortprøver med deg. Les mer om sikringsordningen her: https://klatring.no/brattkort.

Hvis du aldri har sikret før, kan du ta et brattkortkurs eller topptaukurs. Dette kurset vil lære deg det du trenger for å gjennomføre ferdighetsprøven. Vi setter opp kurs etter behov, så ta gjerne kontakt om du er interessert. Alle kurs blir publisert på vår facebook-side.

Instruktør

Etter hvert som du har opparbeidet deg erfaring som sikrer og klatrer kan du utdanne deg som klatreinstruktør. Det finnes egne utdanningsløp og innendørs- og utendørsklatring.

For klatring innendørs starter det med et klatreinstruktør inne-kurs. Da kan du drive med opplæring i sikring innendørs. Hvis du er interessert i å bli klatretrener, kan du fortsette videre på et trenerutdanningsløp. Klatreklubben er interessert i gode trenere for våre klatregrupper. så vi vil være behjelpelig med å sette opp- og finansiere disse kursene.

Hvis du er mer interessert i uteklatring kan du følge norsk fjellsportforum sin instruktørutdanning. Da kan du bli sertifisert til å holde utendørs kurs og aktiviteter i sportsklatring, isklatring og klatring på naturlige sikringer. Opptak til disse kursene er omfattende, så sett deg godt inn i dette. Vi kan sette opp kurs om det er flere interesserte.

Kameratredning

Hvis du klatrer ute på flere taulengder er det viktig å vite hva du skal gjøre når uhellet er ute. Et kameratredningskurs gir deg teknikker for å komme til- og redde ut en klatrer som sitter fast i fjellet med det utstyret vi har tilgjengelig. Vi prøver å sette opp kurs minst én gang i året. Dette blir gjerne på våren når utesesongen starter. Kurs legges ut på vår facebook-side.