I uke 41 arrangeres det klatreleder-inne-kurs i samarbeid med NKF i Stokmarknes. Dette kurset er gratis for våre medlemmer og vil gå over tre dager. Om du er interessert i å lede klatrekurs eller utvide din kompetanse så er dette noe for deg! De formelle kravene er beskrevet lenger ned i innlegget. Send oss en mail på post@vesteralenvertikal.no om du er interessert.

Dato og tid:
Onsdag 13/10 kl 17-21
Fredag 15/10 kl 17-21
Lørdag 16/10 kl 9-13

Sted:
Hadsel hallpark/Trollfjordveggen

Formell kompetanse:
Brattkort.

Alder:
Fylt 16 år ved kursstart. Deltakere mellom 16 og 18 år vil ha et begrenset arbeidsområde*.

Erfaring:
Tilsvarende 12 mnd erfaring fra klatring. Med dette menes 12 mnd med regelmessig aktivitet. Kursleder kan ta inn deltagere ned til 6 mnd egenerfaring dersom et høyt aktivitets- og ferdighetsnivå tilsier at dette er tilstrekkelig.

Ferdighet:
Må kunne lede ruter på bolter sikkert og metodisk. Det forutsettes at grunnleggende metoder for sikring på led beherskes fullt ut og at kandidatene er komfortable med fall på led.

Kurset kvalifiserer til å:
– Være instruktør og kursleder på innføringskurs inne
– Organisere klatring som aktivitet innendørs for barn, ungdom osv.
– Gjennomføre topptau- og brattkortprøver

Etter endt kurs er det forventet at du skal holde minimum to brattkortkurs for klubben det påfølgende året.

* Klatreledere under 18 år kan ikke ha selvstendig sikkerhetsansvar. De kan være medinstruktør på kurs og lede klatreaktiviteter der sikrerne har Brattkort eller Topptaukort, men de kan ikke være kursleder eller gjennomføre prøver.

Kategorier: Kurs